Københavns Drengekor
Carmina Burana i DR Koncerthuset

Korværket Carmina Burana er med sit magiske middelalderlige univers kendt og elsket af sangere og publikum over hele verden. Effekten er enorm, når Carl Orffs kraftfulde musik synges af DR KoncertKoret sammen med Københavns Drengekor, og opførelsen her er i stærke hænder hos DR SymfoniOrkestrets chefdirigent Fabio Luisi.

Ved denne specielle opførelse af Carl Orffs kraftfulde storværk Carmina optræder DR KoncertKorets 90 professionelle sangere sammen med Københavns Drengekor. Det bliver simpelthen årets mægtigste korkoncert i Koncerthuset!

Carmina Burana består af gamle tekster fra middelalderen, sat i musik i 1934 af den tyske komponist Carl Orff. Han vakte sangteksterne til live, og med sin rytmiske og meget direkte musik skabte han et af de mest populære musikværker fra det 20. århundrede. Åbningskoret ”O Fortuna” har en chokvirkning – og kendes også som indledningen til X Factor og fra utallige film og reklamer.

Arbejdet med de gamle latinske vers blev en besættelse for Orff, og efter Carmina Burana skrev han søsterværket Catulli Carmina, der igen er for stort kor og orkester. Det er chefdirigent Fabio Luisi der leder den sjældne dobbeltopførelse af Carl Orffs to største værker.

PROGRAM

Carl Orff Catulli Carmina
Carl Orff Carmina Burana

MEDVIRKENDE

Københavns Drengekor
DR KoncertKoret
Solister: Henriette Bonde-Hansen, Herbert Lippert, Matthias Rexroth, Yngve Søberg
DR SymfoniOrkestret
Dirigent Fabio Luisi

KALENDER OG NYHEDER