Ebbe Munks CV
Dirigent Ebbe Munk, Københavns Drengekor

Foto: Steen Brogaard

Ebbe Munk har siden 1991 været kapelmester for Københavns Drengekor Det Kongelige Kantori og domkantor ved Vor Frue Kirke i København.

I 1986 startede han Kammerkoret Vox Danica, der især specialiserede sig i ny nordisk musik og i 1991 vandt 1. prisen i Concours Internationales de Chant Chorale i Frankrig. Fra 1982 til 1991 var han leder af Sankt Annæ Gymnasiekor.

Han er uddannet ved Musikvidenskabeligt Institut i København (cand.mag.1978) og har senere studeret korledelse i München, Dresden, Budapest og USA.

I samarbejde med især Sjællands Symfoniorkester, Tivolis Symfoniorkester, Radiounderholdningsorkestret og Domkirkens Kammerorkester har han dirigeret en stor del af de klassiske korværker som Bachs Juleoratorium, h-mol messen, Händels oratorier, Mozarts Requiem og de wienerklassiske messer, men også værker for kor og orkester fra det 19. og 20. århundrede. EM har også samarbejdet med orkestre i udlandet og med mindre ensembler med speciale i ældre musik som Dufay Collective i London og Concerto Copenhagen. Hertil kommer a cappella-repertoiret fra det 15. århundrede til i dag med uropførelser af bl.a. Rautavara, Gudmundsen-Holmgren, Lewkowitch, Frandsen, la Cour, Mikkelborg og Holten.

Med Københavns Drengekor har han dirigeret i koncertsale og katedraler over hele verden.
For udbredelsen af dansk kortradition i udlandet modtog EM og Københavns Drengekor i oktober 1999 Den Danske Frimurerordens Hæderspris på 100.000 kr. og året efter European Choir Prize at European Foundation for Culture.

EM har været instruktør og dommer ved adskillige korseminarer i Danmark og i udlandet – i efteråret 1999 ved Princeton University’s North America Conference for Choral Conductors og ved The National Conservatory of Music i Hanoi.

EM er i 2002 blevet udpeget som medlem af den nystiftede Fédération Européenne des Choeurs de l’Union.i Bruxelles. Samme år modtog han sammen med Dufay Collective, London og Københavns Drengekor en Grammy ved Danish Music Awards for indspilningen af Buxtehudes Kantater (Årets danske vokaludgivelse)

EM modtog i 2002 sammen med Københavns Drengekor og Dufay Collective, London en Grammy ved Danish Music Awards for indspilningen af Buxtehides Kantater (Årets danske vokaludgivelse).

I 2003 modtog EM sammen Københavns Drengekor Det franske Akademis Bettencourt Pris i Paris.

EM er fra 2006 præsident for juryen ved Festival des Cathédrales i Frankrig og efterfulgte 2007 Sir David Wilcocks ved Teapot Summer School for korsangere, dirigenter og komponister i New Zealand.

EM blev udnævnt af HM Dronningen til Ridder af Dannebrog i 2000, tildelt HM Dronning Ingrids Mindemedalje i 2001 og i 2015 af HM Dronningen udnævnt til Ridder af 1. grad.

Ebbe Munk er født i København d. 29/9 1950