Københavns Drengekor
Juleoratoriet i Københavns Domkirke, Københavns Drengekor - foto ML Ægidius
J.S.Bach: Juleoratorium I-III i TIVOLIs Koncertsal og Københavns Domkirke

Juleoratoriet med Københavns Drengekor og Copenhagen Phil       
Onsdag d. 16. december kl. 19:30 i TIVOLIs Koncertsal
Torsdag d. 17. december kl. 19.30 i TIVOLIs Koncertsal

Fredag 18. december kl. 17 og kl. 20 i Københavns Domkirke
Lørdag d. 19. december kl. 16 og kl. 19 i Københavns Domkirke

Medvirkende:
Københavns Drengekor
Copenhagen Phil
Dirigent / Carsten Seyer-Hansen
Solister / Cassandra Lemoine, sopran
Sophie Haagen, mezzosopran
Conny Thimander, tenor
Johannes Weisser, baryton

Københavns Drengekor og Copenhagen Phil opfører igen i 2019 Bachs Juleoratorium – og sørger for at sætte den helt rette julestemning med et fyrværkeri af jublende kor, alvorlige salmer, flotte og gribende arier og Bachs orkester. En koncert vi med få undtagelser har opført hvert år siden 1974.

Stress? Nej, det snakkede man ikke om i 1734, selvom chefen for kirkemusikken i Leipzig må have arbejdet i alle sine vågne timer. Han er ansvarlig for musiklivet i hele fire kirker i byen, spiller orgel til gudstjenesterne og leder kantater for solister, kor og orkestre. Og han skriver for øvrigt det ene mesterværk efter det andet – samt over 300 kantater.
Juletiden er ekstra travl for Bach. På kun ni dage mellem juledag og 2. januar skal han stille med fem færdigprøvede kantater og planlægger et særligt juleoratorium spredt ud på seks helligdage. Fortællingen om jesusbarnets fødsel, hyrderne og alle de kendte scener fra Juleevangeliet er i centrum.
Bach fortæller historien med drama, inderlighed og en eminent sans for at udnytte hele spektret af medvirkende. Fra intime satser med blot et par instrumenter og en enkelt solist, til det helt store udtræk med fuldt kor og orkester. Et ufatteligt overskud af en mand, der hele tiden arbejdede mod uret og ikke havde tid til at se sig tilbage. Han skulle jo levere en ny kantate allerede til den kommende søndag.

Grundet Coronarestriktioner er der særlige vilkår vedr. pladsbestilling og publikumsantal i både TIVOLI og Københavns Domkirke. Se mere på https://www.copenhagenphil.dk/koncerter/koncert-oversigt

KALENDER OG NYHEDER