Københavns Drengekor
Juleoratoriet i Københavns Domkirke, Københavns Drengekor - foto ML Ægidius
J.S.Bach: Juleoratorium I-III i Maribo og København

Juleoratoriet med Københavns Drengekor og Copenhagen Phil       
Torsdag 19. december kl. 19:30 i Maribo Domkirke
Fredag 20. december kl. 19:30 i Københavns Domkirke

Medvirkende:
Københavns Drengekor
Copenhagen Phil
Clara Thomsen, sopran – Elisabeth Jansson, mezzo – Niels-Jørgen Riis, tenor – Petri Lindroos, bas.
Giordano Bellincampi, dirigent

Københavns Drengekor og Copenhagen Phil opfører igen i 2019 Bachs Juleoratorium – og sørger for at sætte den helt rette julestemning med et fyrværkeri af jublende kor, alvorlige salmer, flotte og gribende arier og Bachs orkester. En koncert vi med få undtagelser har opført hvert år siden 1974.

Stress? Nej, det snakkede man ikke om i 1734, selvom chefen for kirkemusikken i Leipzig må have arbejdet i alle sine vågne timer. Han er ansvarlig for musiklivet i hele fire kirker i byen, spiller orgel til gudstjenesterne og leder kantater for solister, kor og orkestre. Og han skriver for øvrigt det ene mesterværk efter det andet – samt over 300 kantater.
Juletiden er ekstra travl for Bach. På kun ni dage mellem juledag og 2. januar skal han stille med fem færdigprøvede kantater og planlægger et særligt juleoratorium spredt ud på seks helligdage. Fortællingen om jesusbarnets fødsel, hyrderne og alle de kendte scener fra Juleevangeliet er i centrum.
Bach fortæller historien med drama, inderlighed og en eminent sans for at udnytte hele spektret af medvirkende. Fra intime satser med blot et par instrumenter og en enkelt solist, til det helt store udtræk med fuldt kor og orkester. Et ufatteligt overskud af en mand, der hele tiden arbejdede mod uret og ikke havde tid til at se sig tilbage. Han skulle jo levere en ny kantate allerede til den kommende søndag.

I Københavns Domkirke er der sektoropdelte billetpriser ved koncerter med billetsalg. Der vil være differentieret billetpris i tre kategorier.
Prisgrupperne er 365,- kr / 295,- kr / 215,- kr plus bestillingsgebyr.

KALENDER OG NYHEDER