Workshop om drengekorstraditionen januar 2020: Link-samling

Som led i arbejdet for drengekorskulturens mulige optagelse på UNESCOs repræsentative liste over eksempler på immateriel kulturarv afholdes 3 workshops i januar. Denne side er udelukkende beregnet til brug i løbet af de enkelte workshops.

Nyttige links

“Paris-dokumentet februar 2019”, hvor de deltagende institutioner inkl. KDK har defineret projektet:
THE BOYS’ CHOIR SCHOOL as a potential part of UNESCO’s Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity (PDF)

Ansøgningsskema til UNESCO:
https://ich.unesco.org/doc/src/ICH-02-2021-EN.doc (Word-fil)

Vejledning til UNESCO-skemaet:
https://ich.unesco.org/doc/src/ICH-02-2021-Instructions-EN.doc (Word-fil)

(De originale formularer m.v. ligger på https://ich.unesco.org/en/forms)

KDKs hjemmeside om arbejdet med at blive optaget på UNESCOs repræsentative liste :
http://kdk.dk/verdenskulturarv/

UNESCO-videoer:

Dive into intangible cultural heritage

14th session of the Committee December 2019, Bogotá

Når workshoppen slutter

Hver gruppe bedes sende teksterne (med navne på deltagerne) på en email til Jacob Ægidius: jac@sag.dk

 

 

Drengekor og StemmerRadiointerview 8. jan. 2020 om drengekorstraditionen med Carsten Seyer-Hansen i anledning af at han til august tiltræder som Kapelmester for Københavns Drengekor

“Drengekor er en århundrede gammel disciplin og tradition, som har været med til at skole morgendagens mandlige sangstjerner. Hvorfor er det så specielt, og hvad kræver det at trimme og skabe et drengekor af international klasse? Det ved domkantor igennem mange år ved Århus Domkirke og lektor ved Århus musikkonservatorium mere end de fleste noget om. Faktisk så meget at han til august 2020 overtager et af verdens bedste drengekor, nemlig Københavns Drengekor, en af de helt tunge musikalske poster i Danmark. Lyt med når ildsjælen, musikeren og korspecialist Carsten Seyer-Hansen åbner op for smykkeskrinet fyldt med viden, passion og historier i ugens udgave af Super Classico.”