Københavns Drengekor
Mangeårig kunstnerisk leder og dirigent for drengekoret takker af

Siden 1991 har Ebbe Munk dirigeret Københavns Drengekor – Det Kongelige Kantori ved utallige koncerter i ind- og udland og skabt et internationalt anerkendt og unikt ensemble, der i dag står stor respekt om.

Ebbe Munk har fungeret som domkantor ved Københavns Domkirke og har jævnligt medvirket som instruktør og jurymedlem ved festivaler, korstævner og seminarer i Danmark og i udlandet.

Sammen med drengekoret har Ebbe Munk fejret utallige kunstneriske succeser med en række af korlitteraturens største værker som Bachs Juleoratorium, h-mol messen, Händels oratorier, Mozarts Requiem og Haydns Skabelsen.

Sidstnævnte, det glade, nærmest overstadige Oratorium ”Skabelsen” kunne man i weekenden 15. og 16. november 2019 høre opført i hhv. Københavns Domkirke og Aarhus Domkirke, hvor Ebbe Munk dirigerede sit sidste store kor- og orkesterværk inden han til januar 2020 går på pension.

Det blev til en mindeværdig og storslået musikalsk afsked, som foruden et stort og feststemt publikum også blev overværet af H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprins Frederik.

 


“Det er et stort, stort privilegium at have været med i så mange år. Siden jeg tiltrådte som domkantor ved Vor Frue Kirke og som kapelmester for Københavns Drengekor, har 30 årgange af kordrenge gennemgået det enestående forløb, livet som kordreng byder på.
Ebbe Munk


 

Københavns Drengekor er en del af en tusindårig praksis med rod i de europæiske korskoler og i det særlige klangunivers, der har inspireret de allerstørste komponister – hele vejen frem til i dag.

Ebbe Munk har dermed spillet en helt central rolle i forbindelse med at sikre det unikke klanglige univers og gøre traditionen levedygtig i fremtiden, bl.a. i sit arbejde for placere korskole- og drengekorstraditionen på UNESCOs liste over immateriel verdenskulturarv.

Dette arbejde pågår stadig, og også fremover vil Ebbe lægge kræfter og indsats her. En smukkere ambition for et langt virke, kan man næppe tænke sig.

Fotos: (C) Sankt Annæ Gymnasium / Andrea Hoffmann

KALENDER OG NYHEDER