Københavns Drengekor
NY KAPELMESTER FOR KØBENHAVNS DRENGEKOR

Det er os en stor glæde at kunne annoncere, at Carsten Seyer-Hansen fra 1. august 2020 tiltræder som ny kapelmester for Københavns Drengekor, hvor han får ansvaret for tilrettelæggelsen af korets kunstneriske virke, og hvor han som dirigent kommer til at stå i spidsen for et enestående ensemble i både dansk og international målestok.

Københavns Drengekor blev grundlagt i 1924 af Mogens Wöldike, og koret har gennem sin snart 100-årige historie markeret sig blandt verdenseliten inden for opførelse af musik komponeret for drenge- og mandskor. Foruden opførelser af nogle af musikhistoriens største korværker optræder koret ofte ved officielle begivenheder bl.a. i Kongehuset. Københavns Drengekor har da også titel af kongeligt kantori.


Vi er overbeviste om, at Carsten Seyer-Hansen er den rette person til at videreføre Københavns Drengekors traditionsrige koncertvirksomhed og samtidig bringe fornyelse til repertoire og musikalske samarbejder.


Siden 2003 har han været ansat som domkantor ved Aarhus Domkirke og været kunstnerisk leder af både Skt. Clemens Drengekor og Aarhus Domkirkes Kantori. Samtidig brænder han for udvikling af kormiljøer for unge sangere. I særlig grad medvirker han til at give det status at synge i drengekor, hvilket Politiken for nylig bragte en artikel om.

Carsten Seyer-Hansen er tillige ansat som lektor ved Det Jyske Musikkonservatorium med hovedansvar for dirigentuddannelser på kandidat- og solistniveau. Desuden har han en omfattende freelance virksomhed som dirigent for en række af Danmarks professionelle kor og orkestre.

Vi ser frem til at byde Carsten Seyer-Hansen velkommen på Sankt Annæ Gymnasium (Københavns Kommunes Sangskole), hvor Københavns Drengekor har sin base, og hvor kordrengene går i skole og får deres sanguddannelse. Samtidig ansættes Carsten Seyer-Hansen som Domkantor i Københavns Domkirke, hvor drengekoret foruden at synge til højmesserne også har en fast koncertrække.

Carsten Seyer-Hansen afløser Ebbe Munk, der går på pension efter knapt 29 år som leder af Københavns Drengekor.

KALENDER OG NYHEDER