Københavns Drengekor tilhører verdenseliten blandt drengekor og i 2024 kan koret fejre 100 år. Koret har en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og har vundet internationalt ry med sine turnéer over det meste af verden.
Fra august 2020 er Carsten Seyer-Hansen kunstnerisk leder af koret. Han afløser Ebbe Munk, der er gået på pension efter 29 år på posten.
Drengene i koret går på Sankt Annæ Gymnasium, Københavns Kommunes Sangskole. De synger i koncertkoret, når de går i 6. og 7. klasse og har minimum 5 lektioner korsang på skemaet om ugen.
Særligt talentfulde og motiverede drenge har 2 lektioner mere ugentligt, hvor der arbejdes med musik, som er oplagt til at opføre med mindre kor.
Men der er også tid til en årlig hyttetur med koret.
Mandskoret er en uundværlig del af Københavns Drengekor. Drengekorets repertoire kræver ofte et større kor og voksne stemmer. 35-40 professionelle mandlige sangere i alderen 20-60 år er derfor tilknyttet drengekoret.
Kuratelet fungerer som bestyrelse for den fond, der ligger bag Københavns Drengekor og godkender det årlige budget, som fremlægges af korets kunstneriske og administrative leder.
Københavns Drengekor har mange års tradition i at medvirke ved forestillinger i Operaen.
I årenens løb har koret medvirket ved et utal af forestillinger som f.eks. Tosca, Tannhäuser, Albert Herring, Kvinde uden Skygge mv.
Københavns Drengekor har et tæt samarbejde med Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, der igennem mange år har været ramme om korets traditionsrige korkoncerter fredag aften i sæsonen og om drengenes kirketjeneste ved højmesser og ved vesper.
Foreningen Københavns Drengekors Venner er stiftet i 1974 med det formål at bidrage med økomisk støtte til Københavns Drengekor samt at informere selskabets medlemmer om korets koncertaktiviteter i ind- og udland.
Københavns Drengekor takker for uvurderlig støtte fra:
Københavns Kommune
kk.dk
Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke
domkirken.dk
Det Obelske Familiefond
obel.com
Augustinus Fonden
augustinusfonden.dk
Statens Kunstfond
kunst.dk
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
louis-hansenfonden.dk
I 1929 fik man, efter anbefaling fra blandt andet Carl Nielsen, tilslutning fra Københavns Kommune til at oprette en skole kun for Mogens Wöldikes drenge i Københavns Drengekor. Skolen fik til huse i Skt. Annæ Vestre Skoles bygning i Hindegade.
Carl Nielsen skrev: “Videreførelsen af »Københavns Drenge- og Mandskor« er af saa eminent Betydning for dansk Musikliv, at det næppe er til at overse, og da Foreningen er stiftet med en Ledelse som den nuværende, er det med stor Glæde, jeg giver denne vigtige Sag min varmeste Tilslutning og Anbefaling. København, den 22. Februar 1930.”
Igennem årene har Københavns Drengekor vundet et stort antal priser.