Priser til koret

Liliane Bettencourt Prisen

Bettencourt_diplom_lilleI 2003 modtog koret og dirigent Ebbe Munk Det franske Akademis største kulturpris “Liliane Bettencourt Prisen”, som uddeles efter indstilling fra Akademiets 40 medlemmer – deriblandt Roman Polanski, Jeanne Moreau, Maurice Béjart, Pierre Cardin og Pariser Konservatoriets direktør Jacques Taddei.

Prisen blev modtaget ved en højtidelighed i Kuppelsalen i Institut de France ved Louvre. Det er så vidt vides første gang, at akademiets musikpris tilfaldt et dansk ensemble.

Det var ikke kun en ære for Københavns Drengekor og Ebbe Munk at modtage denne pris. Det er også en stor anerkendelse af arbejdet med kordrengene på Sangskolen Sankt Annæ Gymnasium i København.

 

 

Danish Music Award – Årets danske vokaludgivelse

I 2002 modtog Københavns Drengekor med Ebbe Munk og Dufay Collective, London en prisen for årets Årets danske vokaludgivelse ved Danish Music Awards for indspilningen af Buxtehudes Kantate.

 

 

European Youth Choir Prize

Drengekoret modtog i 2000 European Youth Choir Prize fra Pro Europa – European Foundation for Culture for “den høje kvalitet og de fremragende resultater indenfor korsang samt korets kunstneriske bidrag til kulturdialogen i verden”.

Pro_Europa_lille

Kor-ambassadører i EU

Koret blev i 2000 for en 4-årig periode udnævnt til Ambassadeurs de l’Union af den nystiftede EU-kororganisation Fédération Européenne des Choeurs de l’Union i Bruxelles.


Ebbe Munk æresborger i Toulouse

Under Drengekorets turné i Frankrig i maj 2000 blev kapelmester Ebbe Munk udnævnt til æresborger i byen Toulouse.
Toulouse

 

 

 

 

 

Den Danske Frimurerordens hæderspris

For sin indsats for udbredelsen af dansk kortradition i udlandet modtog Københavns Drengekor i 1999 Den Danske Frimurerordens hæderspris.